Няма опасност за хората от заразените яйца с птичия грип.

...
Няма опасност за хората от заразените яйца с птичия грип.
Коментари Харесай

Д-р Кремена Стоева каза колко е голяма опасността от заразените яйца за хората

Няма заплаха за хората от инфектираните яйца с птичия грип. Яйцата се изтеглят, с цел да се ограничи болестта. Тя се популяризира доста бързо по птиците. Целта е бързо да се ликвидира разпространението ѝ на територията на страната. Това съобщи доктор Кремена Стоева, шеф отдел в Дирекция „ Контрол на храните “ в Българската организация за сигурност на храните, заяви бТВ.

Ще бъдат умъртвени над 300 000 птици за да унищожим болестта, добави Стоева. Изтеглените яйца са към милион.

" Заразата се популяризира и механичен, посредством контакти, при преместване и разпространяване на необятна територия на страната. Целта е да се попречи на болестта да попадне в здрави ферми. Щамът обаче не е рисков за хората. Опасен за хората е вариантът Н5N1, който сега не е открит на територията на страната ", разясни Стоева.


Припомняме, че номерата на партидите инфектирани яйца, чийто код е върху черупките, са 2BG08001 и 3BG08001, а опаковките са маркирани с номер 0819001. 

Връщайки се към скорошния скандал с фипронил в яйцата в България, представителят на БАБХ сподели, че все още няма данни за потреблението на този препарат. Тя добави, че от време на време се извършат съответните инспекции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР