Няма опасност за хората около бензиностанцията на 4-ти км. Екипи

...
Няма опасност за хората около бензиностанцията на 4-ти км. Екипи
Коментари Харесай

Няма опасност за хората около бензиностанцията на Цариградско шосе

Няма заплаха за хората към бензиностанцията на 4-ти км. Екипи на пожарната са били на мястото цяла нощ. Бензиностанцията не работи. Мястото остава отцепено от полицията, само че придвижването в региона се реализира обикновено и няма да бъде спирано през днешния ден. Това стана ясно от думите на Красимир Димитров – шеф на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” в Столичната община пред BTV.
Инцидентът се случи на 10 декември към 14 часа в бензиностанция OMW и затвори централния бул. в София за 3 часа. Целият регион към 4-ти км беше отцепен, придвижването спряно, а някой хора наоколо евакуирани.
„ Вчера бързата реакция на столичната пожарна и Столична дирекция на вътрешните работи оказа помощ за бързата евакуация и разединение на региона, по-късно пристигнаха техниците, с цел да вземат решение на място за източването на газта от цистерната. В момента няма налягане към главния контейнер и няма никаква заплаха. Обектът остава затворен до извънредно решение на казуса ”, изясни Димитров.
Той изясни още, че от през вчерашния ден въздухът в региона се замерва с три газ анализатора и изрично няма заплаха за хората в покрайнината.
Причините за злополуката, при която имаше приключване на газ, още се обясняват. Стана ясно, че кола е прелетяла през лежащ служител на реда, предходна е през бордюра и се е врязала в крановете, които зареждат бензиностанцията с гориво. Автомобилът към момента е на мястото на случая.

Това е сериозен случай, с количество над 5 тона газ пропан бутан, тъй че това е доста рисково, разяснява още Красимир Димитров.
От думите му стана ясно, че в случай че попаднем в сходен случай, най-добре е незабавно да напуснем автомобила, без да го местим или вършим нещо по него. Да напуснем региона на случая и бързо да подадем сигнал на 112,  както и да се опитаме да евакуираме близко намиращите се хора. След това да изчакаме специалистите да си свършат работата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР