Няма опасност за българската армия да остане без необходимите боеприпаси,

...
Няма опасност за българската армия да остане без необходимите боеприпаси,
Коментари Харесай

Заместник-министър Запрянов: Няма опасност армията да остане без нужните боеприпаси

Няма заплаха за българската войска да остане без нужните муниции , съобщи заместник-военният министър Атанас Запрянов . По думите му освобождението на бойни припеси, посредством потреблението на контракта сред Министерството на защитата и ВМЗ-Сопот, е мярка, позволяваща на страната ни да се освободи от бойни муниции в края на експлоатационния си запас. И посочи:

„ Ако не се освободим в този момент от тях, с опцията да бъдат актуализирани с нови, ще се наложи след няколко години да ги унищожаваме и да изразходваме средства за закупуването на такива. “

Запасите ще бъдат деблокирани , откакто България получи обещаното, разяснява още заместник-министърът, представен от „ NOVA “. По този метод той отхвърли изказванието на президента, че ще бъдат изпразнени складовете с военновременни ресурси на Българската войска, като процесът на запълване на неналичията ще „ отнеме години “.

Запрянов посочи, че ще бъдат деблокирани само военновременните , само че не и оперативните ресурси. Той посочи, че това, което България ще даде на Украйна с втория транш, са непотребни механически средства и муниции.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР