Няма опасност от водна криза по Черноморието, включително и при

...
Няма опасност от водна криза по Черноморието, включително и при
Коментари Харесай

Емил Димитров: Няма опасност от водна криза по Черноморието

Няма заплаха от водна рецесия по Черноморието, в това число и при мощен летен сезон. Това заяви в Бургас министърът на околната среда и водите, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
След падналите дъждове в към този момент има вода за година и половина, заяви министърът.
 Емил Димитров: Язовирите са цялостни, оправяме се с екстремалната конюнктура Емил Димитров: Язовирите са цялостни, оправяме се с екстремалната конюнктура
„ Язовирите работят като буфери – задържат високата вълна, разпределят я между тях и я изпускат следено едвам тогава,...
Тя ще стигне даже при мощен туристически сезон. Свързването на двата аварийни язовира „ Ахелой “ и „ Порой “ с деривация Камчия ще продължи без да се афишира изключително състояние и изключителни процедури в общините Поморие и Несебър. Тръбите към този момент са доставени, готови са и двете площадки за построяването на помпените станции. Язовирите ще се употребяват за аварийни. До лятото би трябвало да бъдат въведени в употреба. В язовир „ Порой “ има вода за 22 години, а в язовир „ Ахелой “ за 18 години. Двата язовира сега се употребяват за напояване.
Министър Емил Димитров и заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков инспектираха положението на двата язовира, които по думите им са стопанисвани неприятно от " Напоителни системи ". Язовирите към този момент са трансферирани на регионалната администрация в Бургас.
От Бургас министър Димитров и Николай Нанков отпътуват за Варна, където ще ревизират обстановката с пробитата тръба във Варненското езеро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР