Няма опасност от преливане на реки и язовири в Ловешко,

...
Няма опасност от преливане на реки и язовири в Ловешко,
Коментари Харесай

Нивата на реки и язовири в Ловешко се наблюдават постоянно, няма опасност от преливане

Няма заплаха от преливане на реки и язовири в Ловешко, макар изобилните превалявания през последното денонощие в района, които доближиха съвсем 60 литра на кв. метър.

Това заяви заместник-кметът на общината Даниел Колев, представен от Българска телеграфна агенция. Най-обилни са били преваляванията в Ловеч - 59,1 литра на кв. метър, оповестиха от хидрометеорологичната станция в града. В Луковит са измерени 38,5 литра на кв. метър, в Троян - 22,6, в Ябланица - 13,2, а в останалите региони на региона са били под 10 литра на кв. метър. Нивото на река Осъм в Ловеч се е покачило с 36 см и тази заран е 116 см, надалеч под сериозните стойности от 350 см. В Троян покачването на равнището на река Осъм и в Тетевен - на река Вит, е нищожно.

Вече е възобновено придвижването по пътя Ловеч-Левски, който остана затворен през цялата нощ в сектора на изхода на Ловеч в региона на жп прелеза, добави Колев. По думите му прелезът е бил наводнен от стичаща се от нивите вода, която към този момент се е оттекла. В момента продължава почистването и измиването на пътното платно. Имало е и аварирал тир, който към този момент е изтеглен. В общината няма бедстващи хора, наводнени къщи и обитаеми места без ток и вода.

Няма заплаха от преливане на реки и язовири. Нивата им се следят непрекъснато и размерите са естествени, с цел да поемат количествата превалявания, сподели Колев. Общински чиновници, кметове и кметски наместници са направили обходи и ще продължат до прекъсване на преваляванията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР