Няма опасност от наводнения заради преливане на реки и язовири,

...
Няма опасност от наводнения заради преливане на реки и язовири,
Коментари Харесай

Няма опасност от наводнения заради преливане на реки и язовири

Няма заплаха от наводнения поради преливане на реки и язовири, в резултат на сериозните количества дъжд, които паднаха над съвсем цялата страна през последните дни. Това съобщи пред Дарик Екатерина Маркова от Министерството на околната среда и водите. Тя уточни още, че покачване на речните равнища има в Дунавския регион, само че няма заплаха за популацията.
 
През миналото денонощие вследствие на превалявания в съвсем цялата страна са регистрирани краткотрайни покачвания на речните равнища, като единствено в региона на град Бургас падналите превалявания са към 26 л на квадрат за един час.
 
Като цяло съвсем всички следени реки в Дунавския и Черноморския басейн са с водни количества към и над праговете за междинни води, а в Източнобеломорски и Западнобеломорски водните количества са към праговете за ниски води, уточни Маркова.
 
По-значителни покачвания са регистрирани в Дунавския басейн, във водосборите на р. Янтра до 50 см и на река Русенски Лом до 20-30 см. Днес към момента тук-там речните равнища ще се покачват, като през идващите три дни гладко ще стартират за се намаляват и в резултат на оттичане още може да има на някои места покачване в долните течения на главните реки.
 
Никъде няма преливане на реки и язовири, споделиха още от Министерството на околната среда и водите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР