Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ

...
Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ
Коментари Харесай

Сотир Цацаров формално отговаря на условията за шеф на КПКОНПИ

Няма публично постъпило нито едно предложение за началник на КПКОНПИ - Сотир Цацаров официално дава отговор на изискванията за поста. Това сподели националният представител от „ Обединени патриоти “ и ръководител на Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос Борис Ячев по отношение на информация, че Сотир Цацаров ще оглави Антикорупционния орган.
„ Прочетох за тази информация. Няма до този миг публично постъпило нито едно предложение от депутат, от група народни представители или политическа партия в Народното събрание за началник на КПКОНПИ “, сподели Ячев, представен от организация " Фокус ".
На въпрос дали Сотир Цацаров би бил подобаващ претендент, Ячев изясни, че не може да разисква качества на претендент, който не е препоръчан. Ячев обърна внимание, че не е взел участие в договаряния и не знае за такива за поста началник на КПКОНПИ. „ ПГ на „ Обединени патриоти “ не е търсена за кандидатура на началник на КПКОНПИ, нито за възможна такава. Все отново срокът е другата сряда “, добави още Ячев.
Народният представител съобщи, че в НФСБ не са обсъждали кандидатура. „ Нормално е да бъде препоръчана от най-голямата политическа мощ. Ако няма такива оферти, най-вероятно тогава ще разясняваме в границите на „ Обединени патриоти “. На този стадий не сме обсъждали кандидатура и имена “, добави още Борис Ячев.
Той посочи, че претендентът за ръководител на Антикорупционната комисия може да бъде препоръчан и единствено от обособени народни представители, не от цяла парламентарна група. На въпрос дали счита в персонално качество, че Сотир Цацаров е подобаващ за тази кандидатура, Ячев изясни, че той официално дава отговор на изискванията.
„ Ако на следващия ден постъпи номинация или в случай че през днешния ден след обяд, след един час постъпи номинация може да бъде обсъждан. Не е належащо да има и такова междупарламентарно или политическо разискване, защото откакто влезе по процедура, има още 14-дневен период, в който се ревизират документи “, посочи още Ячев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР