Няма обвързаност по отношение на Северна Македония. Това каза правосъдният

...
Няма обвързаност по отношение на Северна Македония. Това каза правосъдният
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Няма обвързаност по отношение на Северна Македония

Няма обязаност във връзка с Северна Македония. Това сподели правосъдният министър Надежда Йорданова запитана дали няма да вдигнем ветото над РСМ, с цел да получим парите по Плана за резистентност и развиване. В Министерски съвет работим в засилено съдействие с сътрудниците от Северна Македония, само че това не значи, че ще вършим взаимни отстъпки, стана ясно от думите й.

В Плана за възобновяване и резистентност механизмът за съответните звена не стои, не е стоял. Първият вид бе върнат с ясната забележка, че в региона на правото ограниченията не са задоволително амбициозни. Сега госпожа Фон дер Лайен сподели, че проектът е извънредно упорит, сподели с усмивка Йорданова.

Запитана какво става в обединението, тя отговори, че " сме очевидци на съдружно ръководство, което работи по либерален метод. Нужно ни е време ". На въпроса: " Кой пръв ще избухне - Демократична България или Има Такъв Народ ", Йорданова отговори, че Демократична България мина през доста тествания. " През годните и сме посочили своята дарба да резервираме успокоение. Няма знаци за повреждане на обединението ", сподели тя.

Относно желаното предварително избавление на основния прокурор Иван Гешев, тя сподели, че има три детайла - институционалния, механизмите за търсене на отговорност и персоналния детайл. Йорданова посочи основаването на механизъм за търсене на отговорност от основния прокурор. Ако няма механизъм за отчетност и надзор, властта развращава, сподели тя.

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи би трябвало да работят дейно. Имаме министър на вътрешните работи, който задава въпроси, който припомня случаи - освен вътрешният министър е смутен от прокуратурата. Много сътрудници й звънели, че са открили поредност от нарушавания, досиетата са в прокуратурата и трети месец не се работи.

За неоправдателни присъди ни трябват доказателства, отговорност на прокуратурата е да води следствията, напомни Йорданова.

За ареста по необходимост на някогашния министър председател Бойко Борисов тя сподели, че като министър на правораздаването няма пълномощия да взема отношение по акции на Министерство на вътрешните работи. Недопускам да разделяме човешките права на по-важни и по-неважни, изясни тя.

За оставката на шефа на НСО ген. Емил Тонев - имало поредност от несъблюдение на служебните отговорности, имало и класифицирана информация. Искането да даде записите от входовете на Министерски съвет на прокуратурата, не бил подходил задоволително отговорно и не бил обмислил всички детайли за това деяние.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР