Няма общо становище на проведения Консултативен съвет по национална сигурност.

...
Няма общо становище на проведения Консултативен съвет по национална сигурност.
Коментари Харесай

Няма общо становище от Консултативния съвет, БСП недоволства

Няма общо мнение на извършения Консултативен съвет по национална сигурност. Това стана ясно от изявленията на участниците в Съвета след края му.
След съвещанието водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че не е реализирана обща декларация , отхвърлено е предлагането на президента за нов антикорупционен закон.
„ Бях очевидец на пазене на статуквото със зъби и нокти в кръгова защита “, безапелационна е Нинова.
Председателят на левицата разкри, че са отхвърлени направените от Българска социалистическа партия оферти, не са признати и предложенията за ремонти на настоящия антикорупционен закон.
„ По отношение на второто ми предложение – за процедура за избор на двама европейски прокурори, които ще работят на територията на България, господин министър председателят ме препрати към Румъния да запитвам по какъв начин върви битката с корупцията там”, съобщи още Нинова.
„ По отношение на предлагането за смяна на пълномощията на прокуратурата, ми беше отговорно, че по този метод ще бъдат затормозени съдиите”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
Съвсем друга позиция предстоящо показаха от ръководещите от ГЕРБ.
" Показали сме политическа воля и морал за битка с корупцията, само че декларацията на президента съдържаше внушения, които не кореспондират с действителностите ", съобщи доктор Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ.
По думите й предложенията по-скоро дават отговор на нечии политически ползи. „ Ще напомня, че самият член на „ Българска социалистическа партия за България “ господин Янков е споделил, че президентът е свикал КСНС по предписание на Корнелия Нинова. Дори госпожа Нинова най-после гласоподава да не излезем с общо мнение. Подложихме на решение това дали да имаме общо мнение и всички гласоподаваха да нямаме такова “, добави доктор Дариткова.
„ Предложеният план за решение получихме сега на съвещанието. Нещо, като решение, което би трябвало да се разиска сега и да се одобри наложително. Тази процедура на работа на КСНС беше извънредно изненадваща за мен като участник за първи път в КСНС. Оказа се, че множеството от абзаците се повтарят с предишно решение на КСНС, отдаден на проблемите на корупцията. Имахме и общи решения, че би трябвало да се направи оценка на въздействието на антикорупционното законодателство “, съобщи доктор Дариткова. Тя изясни, че желанието да се проучва активността на КПКОНПИ е било общо.
" Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова вкараха текстовете, които директно щяха да им оказват помощ на идните избори. Това беше недопустимо за всички други”, съобщи водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР