Няма общество, което докрай да харесва образователната си или политическа

...
Няма общество, което докрай да харесва образователната си или политическа
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев с коментар за избора на нов главен прокурор

Няма общество, което до дъно да харесва просветителната си или политическа система. Това съобщи някогашният вицепремиер и образован министър проф. Даниел Вълчев в предаването "Лице в лице " по БТВ.

"Изборът на нов основен прокурор е значим въпрос за всички нас. Правилно беше министърът на правораздаването да предложи име. Сега няколко души, които не познаваме ще предложат и изберат новия основен прокурор. Така няма да има отговорни най-после ", сподели още професорът.

"България има доста прокурори и неоправдателни присъди, само че и огромно чувство за безотговорност. Трябва да се персонализира отговорността в правосъдната система ", добави той.

"Образованието е тежка система. Нещата, които през днешния ден е вършат ще имат резултати след 10 години. Това потомство е друго. Това е поколението на екрана, а не на хартиения лист и не може да се избегне. Според мен, системата става все по-добра ", разяснява някогашният образован министър.

"Образователната система не покрива децата, чиито родители нямат опция да заплащат за спомагателни уроци. Това би трябвало да се поправи ", приключи проф. Даниел Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР