Няма нужда отново да повтаряме, че плодовете и зеленчуците са

...
Няма нужда отново да повтаряме, че плодовете и зеленчуците са
Коментари Харесай

Плодовете и зеленчуците - най-добрата защита от диабет

Няма потребност още веднъж да повтаряме, че плодовете и зеленчуците са от значително значение за нашето здраве - това е ясно на всички. Но изгодите от потреблението им не стопират да ни изненадват, като учените непрестанно откриват все нови и нови.

Изследователи от Университета Кеймбридж са открили, че ежедневната консумация на плодове и зеленчуци фрапантно понижава риска от развиване на диабет вид 2 . Дори и най-малката смяна по посока увеличение на приема им - една порция (66 г) в допълнение дневно, редуцира риска с цели 25%.

А в случай че одобряваме доста повече от това, вероятността да се разболеем спада даже и на половина - при 508 г дневно , което се равнява един огромен банан, половин глава броколи, огромна шепа чери домати и огромна шепа ягоди да вземем за пример.
 Снимка 487584

Учените дебело акцентират, че този позитивен резултат не може да се реализира, в случай че се одобряват хранителни добавки , с които сякаш си набираме витамините и минералите, съдържащи се в плодовете и зеленчуците.

Според друго проучване, оповестено в British Medical Journal, пълнозърнестите храни също имат връзка с понижаването на риска от диабет . Учени от Harvard Medical School са стигнали до извода, че даже единствено порция пълнозърнеста зърнена закуска понижава вероятността от развиване на това заболяване с 19%, предава Daily Mail.
 Прясното мляко, диабетът и защо ни оказва помощ пиенето на една чаша дневно
Защо да пием по една чаша прясно мляко дневно

Как и с какво ни оказва помощ

Тук обаче учените акцентират, че този резултат е по-осезаем при хората с обикновено тегло и даже тези, които са слаби, в сравнение с при тези с наднормено тегло. При тях той зависи и от физическата интензивност и наследствена обремененост.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР