Няма нужда от прекомерни икономически мерки още на 18-тия ден,

...
Няма нужда от прекомерни икономически мерки още на 18-тия ден,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Има търсене на работна ръка в различни сектори

Няма потребност от несъразмерни стопански ограничения още на 18-тия ден, откогато е оповестено изключителното състояние. Има търсене на работна ръка в хранителни, в търговски вериги, в онлайн търговията, в доставките, в прът центровете също, тъй че разнообразни са опциите.
Това сподели в студиото на " Сутрешен блок " на Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. По думите й от началото на рецесията до момента към 9 900 са тези, които са безработни в резултат на рецесията, само че към 4000 са си намерили работа.

" Има браншове, които са най-пострадали директно със възбраната на министъра на опазването на здравето, ясно е, че ги чака малко по-дълъг интервал, в който те няма да могат по този начин елементарно и бързо да се възстановят и аз съм сигурна, че за огромна част от хората и от фирмите тази мярка ще бъде работеща ", съобщи Деница Сачева.

Министър Сачева акцентира, че в никакъв случай не е казвано, че тази мярка ще бъде универсална и ще може да отговори на всички упования в безусловно всички браншове.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР