Няма нужда да се променя планът на специалната военна операция,

...
Няма нужда да се променя планът на специалната военна операция,
Коментари Харесай

Путин: Няма нужда да променяме плана, целта е целият Донбас да бъде освободен

Няма потребност да се трансформира проектът на специфичната военна интервенция, задачата е целият Донбас да бъде освободен. Това разгласи съветският президент Владимир Путин на конференция в границите на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие, която се организира в узбекистанския град Самарканд, представен от БНР.

Това е първият обществен коментар на Владимир Путин след украинската контраатака и успехите на Киев в Харковска област.

" Ще проследим по какъв начин се развива контраофанзивата на Киев и ще създадем всичко допустимо да не позволим отрицателно развиване на събитията ", добави Путин.

Руският президент сподели още, че Москва ще отговори още по-категорично, в случай че има по-големи закани към страната.

Руската войска завзема нови територии, не бързаме, добави той и означи, че Зеленски е споделил, че към момента не е подготвен за договаряния.

Путин упрекна Запада, че желае да раздели Русия и сподели, че е изпратил въоръжените сили на Русия в Украйна през февруари, с цел да предотврати точно това.

Руският президент изиска гаранции, че глобите, засягащи оборудването за газопровода " Северен поток 1 ", няма да бъдат прилагани, заяви Ройтерс.

Владимир Путин разгласи, че страната му няма нищо общо с повишаването на природния газ в Европа и укори за това Украйна и западните наказания. Той предложи на немските управляващи да пуснат в употреба новия газопровод " Северен поток 2 ", а на европейците да попитат за какво Киев е спрял преноса през един от тръбопроводите на своя територия.

Украинският оператор спря преноса по тръбата през Луганска област през май като уточни, че локалните сепаратисти крадат от горивото, предопределено за Европа.

Федералното държавно управление в Германия " замрази " новата тръба в Балтийско море през февруари, откакто Русия призна откъсналите се от Украйна Донецка и Луганска република.

Доставките на съветски газ за Европа понижиха напълно в края на август, когато " Газпром " спря подаването по " Северен поток 1 " първо за профилактика, а по-късно с обяснението за теч на машинно масло в една от турбините - пояснение, което не бе признато от поддържащата оборудването немска компания " Сименс ".

Днес президентът Путин настоя, че Москва ще извърши отговорностите си по енергийните контракти.

През април " Газпром " прекъсна доставките на синьо гориво по контракта си с България откакто изиска - безрезултатно - да му бъде заплащано в рубли.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР