Няма нужда да се притеснявам, че за ценовия период ще

...
Няма нужда да се притеснявам, че за ценовия период ще
Коментари Харесай

Енергийният министър за цените на тока: Няма да има разлика за потребителите

Няма потребност да се тормозя, че за ценовия интервал ще има каквото и да било разлика за потребителя. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев след постоянното съвещание на държавното управление по отношение на цените на тока, съобщи Фокус.

" В годините забавихме прекалено много стъпките по либерализация на цените на едро. Ние сме подложени на критика най-вече от Европейската комисия не поради това дали подкрепяме битовите консуматори, а за какво за пазара има особено заделени квоти като тези за АЕЦ " Козлодуй “, ВЕЦ-овете, двете американски централи и така нататък По тези въпроси се работи особено в Закона за енергетиката ", сподели още той.
Прочетете още
По думите му екипът, работил по законопроекта за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, деликатно е разгледал всички хипотези, тъй че страната ни да не заплаща за по-скъпа електрическа енергия.

" Старанието на екипа беше с всички промени в Закона за енергетиката да се отговори на рецензиите. Ние сме в санкционна процедура и ще стигнем до миг, в който всеки ден ще ни коства пари. Това са нашите пари, на българския поданик, и това постанова измененията в закона ", безапелационен бе Радев.

Той изясни, че с измененията се вкарва и понятието за енергийна беднотия. Министърът акцентира и опцията енергийният пазар да бъде дестабилизиран от продължаваща война в Украйна и акцентира какъв брой е значимо българската страна да бъде внимателна. По думите му би трябвало да се основат запаси, които да оказват помощ при положение на отрицателна догадка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР