Няма нужда да ме призовава моята партия да си подам

...
Няма нужда да ме призовава моята партия да си подам
Коментари Харесай

Денков за взрива на оръжейния склад: Има информация, че са включени чужди разузнавания

" Няма потребност да ме приканва моята партия да си подам оставката - аз през цялото време съм споделил, че в случай че процесите не вървят, аз ще си подам оставката ", сподели министър председателят Николай Денков пред медиите, като добави, че това се отнася и до министрите му. В същото време той изрази оптимизъм, че ГЕРБ и ПП-ДБ ще се схванат за общ документ.

" Аз съм оптимист, че двете парламентарни групи ще намерят метод да формулират механизъм, по който може да се вземат решения в Народното събрание. Всяка от двете страни направи доста взаимни отстъпки до момента, явно ще би трябвало да се създадат и още взаимни отстъпки от двете страни, с цел да може да продължи процесът ", добави той.

Попитан дали ще подпишат съдружно съглашение, Денков отговори, че чака да се схванат на среща.

" Очаквам в най-скоро да има среща, само че механизмът допуска управленията на ПГ да изработят механизъм, който да осъществя, както законодателната стратегия, по този начин и координацията сред управническата и законодателната стратегия ", сподели министър председателят. По думите му в Министерски съвет няма напрежение, а синхрон, по-скоро срещата би трябвало да е сред управленията на двете обединения в Народното събрание, като добави, че той самият също ще се включи в диалозите.

" Работата в Министерски съвет сега върви в много градивен дух, по-скоро въпросът е обвързван с реализацията на законодателната стратегия в Народно събрание. Напрежение поражда от процеса на назначенията, търси се консенсус, в случай че не беше подобен процесът, от дълго време да съм назначил всички зам.-министри и регионални шефове, тъй като химикалката е у мен, както се споделя ", разяснява още министър-председателят. По думите му всички назначения в изпълнителната власт авансово се координират с ГЕРБ.

" ГЕРБ участваше на най-високо равнище, тъй че, изказванията, че видите ли, единствено ПП-ДБ взема решения, не са правилни. Както няколко пъти съм обяснявал до момента - всички назначени зам.-министри и министри, са на база на диалози и с консенсус ", съобщи Денков.

Премиерът разяснява и гърмежа в склада за муниции на Емилиян Гебрев край Карнобат, като укори службите, че не са дали информация на държавното управление за резултата от следствия на предходни сходни гърмежи. В неделя премиерт разпореди стягане на ограниченията в оръжейните предприятия в страната.

" Това, което е най-притеснително, е, че в последните 20 години от време на време се случват такива гърмежи, а ние нямаме информация нито от службите, нито от проверяващите органи, какъв резултат се е получил ", разяснява министър председателят и регистрира, че сходни случаи са зачестили изключително през последните десетина години.

" Знаете, че има информация, че може би са включени разследващи служби на непознати страни в тези процеси ", добави той. Денков ще пита разузнаването " имат ли рекомендации, или ние сме в неопределеност, тъй като някой не си е приключил работата ".

" Очевидно има злонамерени сили, които се пробват да попречат ", заключи министър председателят, като подсети, че за за страната ни приходите от отбранителната индустрия са едни от най-важните.

" Има доста упорита дезинформация от уеб сайтове, обществените мрежи и политици ", сподели той във връзка с политиката на кабинета и помощта за Украйна. " Тя има за цел да плаши хората. Никога не е ставало дума да изпращаме военни, медицински сестри, това, което сме споделили, че ще приготвяме украински медицински сестри и лекари. Тук бих желал да кажа, че има политически сили, които нямат положителна посока, единственото, което им остава, е да плашат хората ", съобщи министър-председателят.

Денков назова партия " Възраждане ", която, по думите му, " насочва апели за принуждение ", тъй като " не могат нищо положително да показват, до момента в който ние от самото начало гледаме по какъв начин да помогнем на бизнеса и на хората ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР