Няма нужда да ходите на ресторант всеки ден, за да

...
Няма нужда да ходите на ресторант всеки ден, за да
Коментари Харесай

Мултикукър в помощ на домашните ястия

Няма потребност да ходите на ресторант всеки ден, с цел да се наслаждавате на вкусни ястия. Можете да си приготвяте отлична храна и вкъщи с нормално кухненско съоръжение, единствено би трябвало да инвестирате в няколко основни уреда. Например, един мултикукър сигурно може да улесни приготвянето на ястието.

Ако разполагате с мултикукър, най-вероятно към този момент знаете повода, заради която този апарат е желан от майстори готвачи: магията на готвенето под налягане ви разрешава да приготвяте храната доста по-бързо спрямо стандартните способи.

Ако готвенето под налягане е нещо ново за вас и се чувствате неуверени, тук ще ви разкажем за изгодите от мултикукъра и с кои ястия да започнете.

Мултикукърът е най-известен с опцията си за готвене под налягане, което ви дава удобството за готвенето на елементарна печка, само че за доста по-кратко време. Готвенето под налягане се базира на едно общо предписание на физиката: увеличението на налягането усилва точката на шупване на водата, което разрешава на течността да готви храните на по-висока температура (без загаряне), тъй че храните да станат подготвени по-бързо. Освен това, този способ навлажнява храната, до момента в който тя се готви, което разрешава даже на твърди части месо да омекнат и да се напоят с мирис.

Ще забележите същинска разлика при тези ястия, които нормално изискват дълго време за подготвяне. Кафявият ориз, да вземем за пример, се готви за едвам 22 минути в мултикукъра, спрямо цялостен час върху печката. Свинското месо става готово за консумация след не повече от 30 минути при готвене под налягане, а черният фасул може да стане от изцяло изсъхнало положение до напълно подготвен в порядъка на 20 до 25 минути.

 храна Istock

Какво друго може да вършиме с мултикукъра?

Мултикукърът ви може да освободи пространство в кухнята, тъй като готвенето с него ще анулира нуждата от други уреди.

Готвите комплицирани ястия, които нормално стават постепенно в тенджера? Използвайте настройката за постепенно готвене на мултикукъра, с цел да получите същия резултат. Можете да приготвяте всевъзможни обичани ваши мудни предписания или да опитате нови.

С помощта на настройката за „ соте” превръщате мултикукъра в заместител на електрическата печка. Използвайте тази конфигурация, с цел да получите съвършена текстура на месото, да омекне лука или да се зачерви за спомагателен мирис.

Трябва да претоплите ястието? Не ви би трябвало микровълнова фурна. За задачата можете да употребявате мултикукъра. Настройката „ опазване на топло” може да бъде потребна, с цел да поддържате някои ястия, като да вземем за пример кюфтенца, които би трябвало да се сервират топли, с цел да имат отличен усет при сервиране. Мултикукърът ще включи настройката си автоматизирано, с цел да поддържа ястието топло след привършване на процеса на готвене, тъй че то да бъде готово за сервиране, когато пристигна време за ястие.

Мултикукърът може да дублира апарат за подготвяне на ориз, защото идва с вградени варианти за ориз (белия). Можете да си сготвите, също по този начин, чорба, яхния, птиче месо, фасул и чили с останалите режими. Допълнително, мултикукърът има конфигурация за подготвяне на кисело мляко, без да се нуждаете от каквото и да е в допълнение съоръжение.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР