Няма нови случаи на коронавирус у нас. Това съобщи тази

...
Няма нови случаи на коронавирус у нас. Това съобщи тази
Коментари Харесай

Няма нови случаи на коронавирус у нас, в болниците се извършва денонощна дезинфекция

Няма нови случаи на ковид у нас. Това заяви тази заран началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски.

До този миг две дами в Габрово и двама мъже в Плевен са първите потвърдени случаи на COVID-19 в България. От Министерствата на опазването на здравето, образованието и културата постановиха ограничавания за всеобщи събития до второ разпореждане. Затварят се театри, кина, музеи, стопират концерти, ускоряват контролът в яслите и детските градини.  

Мерките в болничните заведения са доста непоколебим надзор. Извършва се денонощна стерилизация на всички отделения, раздадени са защитни защитни средства за личния състав с ниска степен на отбрана. А на тези, които работят с потвърдените случаи, защитни средства с висока степен на отбрана.

По думите на ген. Мутафчийски, домашната карантина е наложителна за хората, които са контактували с лица с откритите и потвърдени случаи. 

„ Нямаме определяне на нулевия пациент. В Габрово не е имало контакт сред двете инфектирани дами. Те нямат нищо общо между тях. Сестрата не е имала допир до инфектираната ”, безапелационен бе Венцислав Мутафчийски. 

„ В Габровската болница ще бъдат затворени всички отделения, които не работят по неотложност. Мярката се взема, с цел да се избегне опцията от заразяване на медицинския личен състав “, изясни Мутафчийски, който е разговарял тази заран с шефа на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “ доктор Минко Михов.

„ Състоянието на 75-годишната жена се усъвършенства. Пневмонията е в развой на назад развиване. Няма нови недоволства. Не сме променяли нищо по лекуването й все още, защото положението се усъвършенства. Медицинската сестра, която е дала позитивна проба за ковид е без признаци и няма недоволства. Към момента не се постанова за нея характерно лекуване ”, изясни пред Нова телевизия изпълнителният шеф на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова " – Габрово доктор Минко Михов.

„ Страховете на хората от ковид са оправдани, само че огромна част от тях са безпочвени. Трябва да се съблюдава фанатична персонална хигиена и хората непрекъснато да мият ръцете си. Хубавото е, че пациентите с ковид в България са в положително положение и попадат в групата на тези, които нямат потребност от интензивно лекуване в болнично заведение “, изясни пред bTV шефът на Александровска болница проф. доктор Костадин Ангелов.

Александровска болница разполага с задоволително защитни дрехи, които да обезпечат работата при възникването на зараза с ковид в границите на към две седмици.

„ Благодарение на сделката с Турция потребностите ще бъдат обезпечени за месец-два. След като българската промишленост създаде нужното количество защитни средства, ние ще подсигуряваме за извънредно дълъг интервал сигурността на чиновниците във всички лечебни заведения в страната “, сподели още шефът на Александровска болница. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР