Няма нов мониторингов доклад от ЕС, не очакваме да има

...
Няма нов мониторингов доклад от ЕС, не очакваме да има
Коментари Харесай

Захариева: Няма нов мониторингов доклад на ЕК

" Няма нов мониторингов отчет от Европейски Съюз, не чакаме да има подобен ", съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по бТВ, опровергавайки информацията, че има нов отчет за правосъдната промяна в България.

„ Няма смяна в мнението на Европейска комисия, не се чака нов отчет за правораздаването по механизма за съдействие и инспекция. В момента се работи по общ предстоящ механизъм за всички страни от Европейски Съюз, който няма нищо общо с механизма за съдействие и инспекция “, безапелационна е Екатерина Захариева.

В момента излезе годишния отчет за европейския учебен срок, Европейска комисия следи в него фискалната и икономическата политика, само че един абзац от него, в който се загатва правосъдната система, е провокирал полемики, чуха се доста лъжи, обясни министър Захариева.

Тя напомни, че през вчерашния ден персонално заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис е отрекъл да има отчет за правосъдната система. Нещо повече той е подчертал, че България е единствената страна в Европейския съюз, която извършва критериите за бюджетен недостиг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР