Няма нов модел в здравеопазването, има само фрагмент и то

...
Няма нов модел в здравеопазването, има само фрагмент и то
Коментари Харесай

Глас от БСП за здравеопазването: Какъв нов модел, като никой не обели дума досега?

Няма нов модел в опазването на здравето, има единствено откъс и то чак от 2020 година. Сега не беше изнесен нито един документ авансово от здравното министерство за това какво ще се разисква през днешния ден (26 септември) в зала 3 на НДК. Говорих с сътрудник от " Обединени патриоти ", той не знае какво ще се разисква, нищо не беше показано и пред Българския лекарски съюз (БЛС). Това съобщи депутатът на Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов поради днешната Национална кръгла маса, отдадена на бъдещето на опазването на здравето.
Михайлов беше безапелационен пред Българска национална телевизия, че настоящето разискване е безсмислено, тъй като де факто бюджетът за здраве за следващата година бил съвсем подготвен, а да се приказва за 2020 година чак при " динамичната обстановка " не било рационално.
На въпрос какво тогава предлага Българска социалистическа партия, Михайлов се насочи към документа на социалистите " Визия за България ". Той акцентира на това, че трябвало да се отстрани комерсиалният статут в опазването на здравето, да се мисли за смяна на Данък добавена стойност за медикаментите и настоя, че в този момент постоянно има закъснели реакции при незабавни здравословни положения.
Същевременно Михайлов отхвърли, че във " Визия за България " се упорства да се спре с демонополизацията на НЗОК. Искаме доста сериозен и професионален диалог, акцентира той и се оплака от опцията да се прави " модел на мрачно ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР