Няма нищо страшно да се разследват служители на президентството. Нека

...
Няма нищо страшно да се разследват служители на президентството. Нека
Коментари Харесай

Александър Маринов: Предложенията за посланици се правят от правителството

Няма нищо ужасно да се проверяват чиновници на президентството. Нека забележим има ли корупция . Предложенията за посланици се вършат от държавното управление.

Това съобщи пред Българска национална телевизия Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента във връзка публикуваната преписка сред президентския консултант Пламен Узунов и предприемачът Пламен Бобоков.

Постът на Пламен Узунов не му дава пълномощия да взима решения , добави Маринов във връзка информацията, че в кореспонденцията сред Бобоков и Узунов са споменавани бъдещи назначения на посланици.
 Чатът сред Бобоков и Узунов по делото за
Чатът сред Бобоков и Узунов по делото за " Бадр " траял 6 месеца

Чатът сочи и към голям брой персонални срещи

" Аз не съставлявам президентството, Стратегическият съвет не се занимава с такива въпроси, тъй че мога да ви дам моето персонално мнение . Това е една констатация на тревожни условия. Президентът не е единственият, който обръща внимание, че тази процедура на издание на известия, без единодушие, нарушава Конституцията . Аз също считам, че някои неща будят паника. Разбира се, че прокуратурата би трябвало да може да работи без предел, само че да няма двоен стандарт ", изясни Маринов.

Президентът издава декрет за назначение на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт , оповестиха от прессекретариата на Румен Радев. Те са в сходство с Конституцията и Закона за дипломатическата работа.

Държавният глава чака действителни дейности от страна на прокуратурата за следствие на търговия с въздействие, а не показни акции , с които се подменя публичният интерес. Случаите на колосални злоупотреби с обществени средства, публични поръчки, еврофондове, хазарт и ниското качество на строителството, към момента чакат да попаднат в полезрението на прокуратурата ", допълниха от президентската институция.
 Пламен Узунов е най-чистият човек на президента - в кавички, посочи Борисов
Пламен Узунов е най-чистият човек на президента - в кавички, посочи Борисов

Премиерът запита дали се е крил пред някого

Припомняме, Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев. Узунов бе задържан на 19 юни 2020 по хипотетична причина - разменени известия с обвинения предприемач Пламен Бобоков.

В политиката Пламен Узунов влезе като вътрешен министър в служебното държавно управление с премиера Огнян Герджиков и стана прочут тогава със сигнала в прокуратурата, който подаде към този момент отстранения основен секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Костов, че му е оказван напън да напусне и е бил заплашван. Няма информация за развиване по сигнала.

Братята Бобокови бяха задържани дружно с към този момент някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков поради аферата с " италианския отпадък " . Разследването стигна и до секретаря по правни въпроси на президента Румен Радев - Пламен Узунов и до русенския прокурор Николай Николов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР