Няма нищо скандално в нашумелия меморандум за инвестиции в енергетиката,

...
Няма нищо скандално в нашумелия меморандум за инвестиции в енергетиката,
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Комисията Джемкорп е преписала доклад от ДАНС в ченгесарски стил

Няма нищо скандално в нашумелия меморандум за вложения в енергетиката, подписан по времето на кабинета на Кирил Петков с фирмите IP3 и " Gemcorp ". Скандално и безконтролно е единствено държанието на ГЕРБ, които съумяха да прогонят от България вложители, за които всяка страна си мечтае.

Това съобщи в предаването " (О)позиция " депутатът Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната ".

Той е член на парламентарната анкетна комисия, която бе основана по гледище на ГЕРБ, с цел да проверява събитията към съглашението.

Комисията завърши с отчет от 175 стр. (с приложенията), който приключва с извода, че ползите на страната не са били предпазени.

Сабрутев обаче отхвърля констатациите и твърди, че парламентарният отчет е " документ с погрешно наличие ".

" Невярно е още заглавието на отчета, където се приказва за " Меморандум за 1 милиарда $ " - на никое място няма такова такова число в меморандума, който е просто писмо за планове ", показва Венко Сабрутев.

Според него всички спекулации, че вложителите са мъгляви офшорки с връзки с съветски олигарси, които желаят да " завладяват " българската енергетика, са безпочвени.

" IP3 е голяма компания, интернационално прочут вложител в зелената енергетика, чиито инвестиции във Англия са над 17 милиарда паунда - сума, по-голяма от брутния вътрешен артикул на Северна Македония ", означи депутатът.

Според него огромна част от отчета на анкетната комисия е " преписана " от засекретен отчет на ДАНС, показан пред същата тази комисия по отношение на въпроси за притежателите и активността на задграничните вложители.

" Парадоксът е, че комисията, сглобила отчета, внушава, че има " скандални " обстоятелства и условия към меморандума, само че няма желание да сезира прокуратурата, а парламентарният отчет (в който си проличава " ченгесарският " стил) ще бъде изпратен в същата ДАНС, която на процедура е чудесно осведомена със наличието ", разяснява Сабрутев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР