Няма нищо предизборно в този бюджет“, каза зам.-кметът на София

...
Няма нищо предизборно в този бюджет“, каза зам.-кметът на София
Коментари Харесай

Барбалов: Рекордният бюджет на Столична община не е предизборен

„ Няма нищо предизборно в този бюджет “, сподели зам.-кметът на София по финансите Дончо Барбалов, разяснявайки плана за рекордните 1,75 милиарда лева, които през днешния ден следва да бъдат гласувани дефинитивно от Столичния общински съвет. „ Това е бюджет, от който София има потребност, с цел да продължи да се разраства и развива, дори имаме потребност от по-голям бюджет. Но като се регистрират приходите, които общините могат да осъществят, това е оптималното, което можем да реализираме “. Пред БНР Барбалов заяви, че евросредствата, влизащи в бюджета, са 305 млн. лева, което е обикновено предвид на няколкото огромни капиталови планове – метрото, план за енергийна успеваемост на 26 учебни заведения и детски градини, съобщи БГНЕС. 

В структурата на бюджета са заложени 725 млн. лева лични доходи, финансовата стратегия е планувана в размер на 633 млн. лева, в това число 305 млн. от Европейски Съюз. Барбалов заяви, че вследствие на публичното разискване са направени промени в първичния план, като са планувани 40 млн. лева повече доходи, а с 90 млн. лева е увеличена финансовата стратегия, а личните доходи на общината от налози и такси - с 26 млн. лева

Зам.-кметът сподели, че столична община не планува промени в налози и такси, само че в края на 2018 година са били изменени някои закони, вследствие на които се трансформира метода на пресмятане на налога за МПС. Друга смяна е за хората, които имат неосновни жилища в курортни региони – Банкя, Панчарево, Национален парк „ Витоша “.

Дончо Барбалов отхвърли да има счупени или разместени плочки на площада пред столичния храм „ Свети Седмочисленици “, който беше ремонтиран като част от цялостната реорганизация на улица „ Граф Игнатиев “. Коментарът му е във връзка публикуваните в интернет фотоси на новоремонтираната настилка към църквата, на които се виждат неравности.

„ Ще сложим дървена повърхност, върху която са поставени краткотрайно плочките. В момента сме разкрили шахтата за всеки, който желае да я види и в действителност става въпрос за едно краткотрайно решение за зимния интервал, с цел да не остане отворена шахта, която би представлявала заплаха за всички преминаващи през градинката. Така че нямаме счупени плочки, нямаме разместени плочи. Просто не е завършила работата по съответно една шахта в тази ситуация, за която приказваме “, изясни зам.-кметът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР