Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Е, може би

...
Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Е, може би
Коментари Харесай

Ето кaкво никога не трябва да засаждаме до доматите

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Е, може би най-вкусната гозба, направена у дома, е тази, приготвена с домашно отгледани артикули.

В доста ястия непроменяемо участва доматът. Но с цел да отгледате хубави домати вкъщи би трябвало да знаете някои неща за тях.

Някои култури не се „ схващат “ добре с доматите. Това се дължи на обстоятелството, че вредителите и заболяванията, присъщи за тях, могат да навредят на плодовете.

Но какво в никакъв случай не би трябвало да се засажда до тях?
Снимка: shutterstock  Ето кaкво в никакъв случай не би трябвало да засаждаме до доматите

Много градинари са на мнение, че краставиците и доматите постоянно би трябвало да се сеят на разстояние. Чушките също не е добре да се засаждат наоколо до доматите. Това важи и за петуниите, защото е допустимо те да заразят зеленчука с рискова болест, която е пагубна за него. Патладжаните също не е добре да се засаждат до домати. Обикновено стъблото на домата е много по-високо от това на патладжана и надлежно ще ограничи достъпа на слънчева светлина до него.

Но все пак не забравяйте, че е най-важно да се грижите добре за всяка просвета в градината си - поливайте я постоянно, третирайте я със съответните препарати и тор в точния миг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР