Няма нищо по-разочароващо от това да стигнете до средата на

...
Няма нищо по-разочароващо от това да стигнете до средата на
Коментари Харесай

Трик, с който ще разберете дали яйцата са годни за употреба

Няма нищо по-разочароващо от това да стигнете доникъде на дадена рецепта, единствено с цел да осъзнаете, че яйцата във вашия ледник са с изминал период на валидност съгласно опаковката. Но преди да ги изхвърлите в кофата за отпадък, изчакайте! Този период на валидност е по-скоро индикация, че яйцата са с най-хубаво качество, в случай че се употребяват преди този момент. Много яйца в действителност са изцяло годни и след тази дата. Дори твърдо сварените яйца се обелват по-лесно, в случай че не са толкоз пресни!

Добрата вест е, че има няколко доста елементарни и доста бързи метода да разберете дали яйцата ви са годни, или не. А пробата, който ще ви кажем през днешния ден, е най-сигурният.
 С тези 4 трика ще извършите пухкави и въздушни бъркани яйца С тези 4 трика ще извършите пухкави и въздушни бъркани яйца
Приготвянето на бъркани яйца би трябвало да е елементарно. В края на краищата просто би трябвало да разбиете няколко яйца и да ги готвите в незалепващ...

Тестът с потапянето във вода е постоянно срещан и доста елементарен метод да ревизирате възрастта на яйцата си, преди да започнете да готвите с тях. Буквално ще ви би трябвало единствено купа или буркан с хладка чешмяна вода.

Внимателно пуснете едно в купата. С остаряването на яйцето дребният джоб въздух сред черупката и белтъка, който естествено съществува в него, ще стартира да се уголемява. Когато едно яйце е прясно, този въздушен джоб е задоволително дребен, че останалото наличие на яйцето да го прави тежко. Това значи, че едно прясно яйце просто потъва на дъното.

Ако яйцето е малко по-старо и този въздушен джоб е имал време да нарасне, тогава вашите яйца ще имат задоволително въздух, с цел да стоят в единия завършек на купата (буркана). Тези яйца не са толкоз пресни, само че евентуално са изцяло годни за консумация.

Тъй като този въздушен джоб става все по-голям с възрастта на яйцето, в последна сметка най-старите яйца ще плават на повърхността. Затова е по-добре да ги изхвърлите в кошчето.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР