Няма нищо по-хубаво от чаша парещ чай или горещо какао

...
Няма нищо по-хубаво от чаша парещ чай или горещо какао
Коментари Харесай

Внимание! Горещите напитки крият сериозен риск за здравето

Няма нищо по-хубаво от чаша горещ чай или горещо какао в леден зимен ден. Любителите на кафето също бързат да стартират деня с чаша горещо и разнасящо мирис кафе. Едва ли в подобен миг някой си задава въпрос дали обичаната напитка, която ни сгрява от вътрешната страна и ни връща тонуса, е изцяло безвредна. Истината е много изненадваща и неприятна.

Горещите питиета са нездравословни за здравето. И това не е единствено съмнение, а факт, потвърден след научни проучвания.

Вредите от горещите питиета за здравето

Горещата чаша утринно кафе или чай вреди на целия развой на храносмилане, а също и на зъбите. Парещата течност поврежда зъбния гланц и той се напуква. Здравата конструкция на зъбите се нарушава и те стават податливи на кариес. Вредно въздействие търпят и венците. Горещите питиета ги разраняват и разхлабват и с течение на времето се появяват съществени проблеми като пародонтоза и възпаления, както и постоянно кървене на венците.

 Горещи питиета

Паренето в устната празнина при вдишване на гореща течност провокира предпочитание за бързото освобождение от нея и тя се преглъща незабавно. Бързото усвояване на горещата напитка се приема стресово от гърлото и хранопровода. Те нервират лигавицата на гърлото и са изключително рискови за хранопровода. Според проучванията на ирански учени горещите течности са причина за рак на хранопровода, който се е оказал гибелен за огромен брой хора.

Същото важи и за стомаха. Дразненето му от паренето на погълнатата напитка може да има разрушително влияние, резултатът на което са язва или рак на стомаха.

Нездравословно е и комбинирането на студена храна и гореща напитка или назад. Тогава стресът за храносмилателния тракт е двоен и последствията за здравето са съществени.

Как да се одобряват напитките, които се употребяват за сгряване или лечение през зимата?

 Внимание! Горещите питиета крият сериозен риск за здравето

Отказването от обичаното кафе или какао е излишно. Трябва единствено да се изчака напитката да се охлади малко. Чаша димен чай или кафе и изцяло задоволително за тялото и ще донесе нужното облекчение при болно гърло или наслаждение от изразходване на обичана напитка. Това важи и когато се комбинират питиета и храна. Достатъчно е да са леко охладени или оставени на стайна температура преди изразходване, с цел да бъдат признати добре от храносмилателната ни система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР