Няма нищо по-хубаво от аромата на домашно изпечен хляб. Това

...
Няма нищо по-хубаво от аромата на домашно изпечен хляб. Това
Коментари Харесай

Основни грешки при приготвянето на домашен ХЛЯБ

Няма нищо по-хубаво от аромата на домашно изпечен самун. Това като че ли ни връща години обратно при баба и дядо, в главата ни изплуват толкоз хубави мемоари.

Но срещате ли компликации при приготвянето на домакински самун? Вижте кои са главните неточности, които може би допускате:

Не приготвяте маята както би трябвало

Как процедирате с маята? Натрошавате я, добавяте малко топла вода и чакате няколко минути, нали? Да, по този начин е, само че въпреки всичко би трябвало да сте доста прецизни, когато си имате работа с квас. Изключително значимо е да добавите и чаена лъжица захар, както и да внимавате водата, която употребявате, да не е нито доста гореща, нито прекомерно студена. Необходимо е да е хладка или просто с подходяща междинна температура, тъй като в случай че водата е прекомерно студена, дрождите в маята няма да се задействат, а в случай че е прекомерно гореща, те просто ще умрат.

Не пресявате брашното

Пропускате ли постоянно тази част? Може би си мислите, че това не е толкоз належащо, само че в действителност пресяването има основна роля в постигането на положително качество на хляба, по тази причина е нужно да му отделите време. Дрождите в маята се нуждаят от въздух, с цел да порастват, а точно това значи, че пресятото брашно съдържа повече въздух, в сравнение с в случай че го изсипете непосредствено от пакета.

Когато приготвяте самун, постоянно отделяйте по няколко минути, с цел да пресеете брашното, тъй като това ще ви осигури много по-приятна и пухкава текстура.

ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР