Няма нищо по-естествено от това един масов протест да стане

...
Няма нищо по-естествено от това един масов протест да стане
Коментари Харесай

Една неистина за протестите в България

Няма нищо по-естествено от това един всеобщ митинг да стане обект на всевъзможни упреци и нападки. Нещо повече даже: колкото по-силен и надлежно неуместен за управляващите е един митинг, толкоз повече и по-агресивни стават упреците и нападките. Целите са явни. От една страна - да се компрометира митингът в очите на гласоподавателите, които не вземат участие в него. И от друга - да се обезверят, разделят и настроят едни против други самите протестиращи.

Дежурните придворни коментатори

Така е и с днешния митинг, против който към този момент беше пуснат целият боеприпас от общоприети обвинявания. Най-напред по-елементарните и баналните: платени, купени, лумпени, партийно проведени, търсещи принуждение, екстремисти, впрегнати от тъмни сили, които желаят да " счупят " страната...

Когато всичко това не оказа помощ, дежурните придворни коментатори, обикалящи от заран до вечер телевизионните студиа, извадиха по-сложните и, по този начин да се каже, " софистицирани " причини. Те са също толкоз погрешни, само че надалеч по-коварни и подвеждащи. Като за задачата даже са завоалирани под формата на комплимент и лек флирт с протестиращите.

Повечето от тях, видите ли, били доста симпатични, интелигентни, образовани. Даже за някои неща били прави (всеки от придворните коментатори наложително акцентира, че има другари измежду протестиращите), само че пък били малко наивни. Което водело до някои недостатъци, които доста им пречели и поставяли под подозрение смисъла на митинга.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР