Няма нищо нередно в това държавният глава да прави срещи

...
Няма нищо нередно в това държавният глава да прави срещи
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: Лозан Панов се хлъзна към политиката

Няма нищо неправилно в това президентът да прави срещи по отношение на избора на нов основен прокурор, защото сред управляващите би трябвало да има разговор. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър председател и дълготраен учител по гражданско и комерсиално право проф. Огнян Герджиков.

Поводът за гостуването му беше представянето на новите му книги „ Вещноправна поема “ и „ Облигационноправна поема “.

Няма нищо неоправдателно в това президентът Румен Радев да направи среща с сегашния основен прокурор, би трябвало да има разговор. Така проф. Огнян Герджиков разяснява срещите на президента по отношение на избора на нов основен прокурор.

„ Не виждам някаква интервенция или неприемлива интервенция. Това е разговор сред управляващите, за мен той е естествен “, сподели Герджиков.

Проф. Герджиков съобщи, че не вижда нищо неправилно в предлагането мандатите на основния прокурор и ръководителите на висшите съдилища да може да бъдат прекратявани предварително. „ Не считам, че правосъдната система е толкоз болна, колкото някои се пробват да внушат “, добави някогашният длъжностен министър председател.

За мен Лозан Панов е малко краен в изявленията си, защото се хлъзна в посока към политиката. Според мен той би трябвало да стои по-далеч от политиката сподели още проф. Огнян Герджиков.

Днес в СУ „ Св. Климент Охридски “ проф. Герджиков показва двете си нови книги „ Вещноправна поема “ и „ Облигационноправна поема “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР