Няма нищо друго така приятно сгряващо като да изпием топла

...
Няма нищо друго така приятно сгряващо като да изпием топла
Коментари Харесай

Кой е идеалният зимен коктейл

Няма нищо друго по този начин прелестно сгряващо като да изпием топла напитка след дълга зимна разходка. И с цел да сме сигурни, че ще вдигнем градусите уместно, най-добре да ѝ прибавим и малко уиски - за още повече мекост и уют.
 Boulevardier и рецептата за 100-годишния коктейл, който не остарява
100-годишният коктейл, който не остарява

Изтънчена класика

С бърбън, мед и лимон се заформя съвършена композиция за Hot Toddy - идеалният зимен коктейл, който можем да си приготвим бързо и елементарно, щом си стигнем у дома откакто сме помръзнали малко (или доста) на открито.

Всъщност рецептата за този типичен коктейл търпи много опити. Някои разновидности оферират най-после в чашата да сложим пръчка канела или комат лимон (а за какво не и двете), да сменяем меда с кленов сироп или кафява захар. Други пък дават концепцията усета на Hot Toody-то ни да обогатим с подправки за греяно вино или просто да сменим типа алкохол - вместо уиски да сипем бренди или ром да вземем за пример.
 Снимка 599559

Ние обаче си падаме по класическите осъществявания зад бара и бихме си забъркали коктейла по класическата рецепта на epicurious.

Какво ни би трябвало
30 мл бърбън 1 с.л. мед 2 с.л. лимонен сок ¼ чаша гореща вода  Снимка 599561

Какво ги вършим
 Уиски сауър с джинджифилова бира, лайм, портокалов сок, алена боровинка и по какъв начин да си забъркаме коктейла
Най-свежият коктейл с уиски

Идеален за студените вечери

В коктейлна чаша първо сипваме бърбъна, прибавяме меда и лимоновия сок и след това сипваме горещата вода. Накрая разбъркваме добре всички съставки, а в случай че ни се желае можем и да гарнираме готовия ни коктейл с резенче лимон и пръчица канела.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР