Няма никакво значение кога отново ще има футболни мачове. Важното

...
Няма никакво значение кога отново ще има футболни мачове. Важното
Коментари Харесай

Йордан Лечков: В режим на оцеляване сме, футболът не е най-важното

Няма никакво значение по кое време още веднъж ще има футболни мачове. Важното в този момент е да се спасят човешките животи. Това съобщи героят от САЩ'94 Йордан Лечков пред " България Днес ".

" Кога ще се възобнови футболното ни състезание не е най-важното нещо сега. Трябва да се изчака и да се види обстановката. Мачовете липсват, само че отново ще има футбол. В момента сме на режим " оцеляване "! Дай Боже, да не се вдигне доста броят на инфектираните и жертвите в страната. В последна сметка това зависи малко или доста и от нас самите ", разяснява Лечков.

Данчо към този момент не е част от управлението на футбола у нас, само че съди БФС. Като първи вицепрезидент на Боби Михайлов той претендираше, че би трябвало да оглави централата след оставката на някогашния вратар. Вместо това за краткотрайно изпълняващ длъжността президент бе вписан Михаил Касабов, а Лечков бе освободен от всички длъжности, които заема. Бившият национал заведе дело против сътрудниците си от Изпълкома, което Софийският градски съд приключи като безпричинно. Преди няколко дни обаче Лечков апелира това решение.

Екзекуторът на Германия от Световото състезание в Америка също търпи огромни загуби от изключителното състояние в България поради пандемията от ковид. Той е притежател на хотелски комплекс в родния си град Сливен.

" Ясно е, че хотелският бизнес ще пострада. Не е единствено при нас по този начин, а при всички. Неприятно е, само че против природата няма по какъв начин да се борим. Трябва да се съблюдават ограниченията, каквито и да са те. Малко повече съзнание би трябвало да има у всеки. Най-важното сега е да си запазим околните хора. Тук става въпрос за сървайвър, за оцеляване ", безапелационен е Лече.

" Това, че някои футболни клубове ще банкрутират, е най-малкият проблем. В една такава обстановка би трябвало да се огледа към думичката " взаимност " - повече да я загатваме и повече да я съблюдаваме. Аз дълго време говорех за нулеви години. В тази рецесия в този момент това е на дневен ред освен при нас, а по целия свят. Като виждам какво става, пази Боже! Всеки да си съблюдава своята предварителна защита. Имаме задоволително мощни билки в България. Трябва да слушаме повече експертите, аз постоянно съм се уповавал на хората, които си схващат от работата ", добави още Йордан Лечков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР