Няма никакво забавяне на мандата и нарушаване на Конституцията, тъй

...
Няма никакво забавяне на мандата и нарушаване на Конституцията, тъй
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Трябва да се положат всички усилия България да има кабинет


" Няма никакво закъснение на мандата и нарушение на Конституцията, защото той беше връчен единствено преди осем дни. Това са спекулации, които вървят още от втория ден, откакто получихме мандата. Ние сме безапелационни, че би трябвало да бъдат положени всички вероятни старания България да има кабинет и да не бъде тласната към избори. " Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в ефира на Нова.

" След като стана ясно за какво беше свалено първото държавно управление на Кирил Петков, че разграничителната линия в действителност е битката с корупцията, както и, че " ИТН " или техните ръководители дадоха заден тогава, когато беше сложено изрично изискването Бойко Рашков да бъде определен за ръководител на КПОНПИ и да бъде признат Закона за битка с корупцията - това ни стимулира да предложим програмата, да я изработим взаимно с трите партии, които до момента управлявахме, а до последно се включваха и сътрудниците от Има Такъв Народ и над 90% от техните оферти са залегнали в програмата ", сподели Свиленски във връзка с целите за внасянето на управническата стратегия.

По думите му от Българска социалистическа партия са предложили тази стратегия, с цел да се види има ли в Народното събрание 121 народни представители, които желаят да се съблюдават законите в страната. " Обръщаме се към всички народни представители от тяхната парламентарна група, виждайки своите оферти и гаранциите за едно антикорупционно болшинство, което да поведе България в вярната посока ", разяснява още Свиленски за депутатите от " ИТН " и акцентира, че в случай че програмата получи поддръжка, социалистите ще предложат Асен Василев за министър председател и надлежно той ще предложи състав и конструкция на Министерски съвет.

" От самото начало декларирахме, че не водим самостоятелни диалози с депутати и не оказваме напън. Говорим с законните органи и се надяваме, откакто членовете на тази парламентарна група се срещнат с програмата, да решат по какъв начин ще гласоподават. Програмата ще бъде гласувана в четвъртък като първа точка от дневния ред. Ако бъде призната - в петък ще връчим изпълнен мандат на президента Радев, само че в случай че програмата не бъде призната, ще му върнем мандата празен ", заключи ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " по отношение на настоящата политическа конюнктура.

Според него при вероятно назначение на длъжностен кабинет президентът Радев би трябвало да отговори на един доста значим въпрос, по отношение на това какво ще вършим с проблемите, които не могат да чакат до септември, като да вземем за пример изборът за ръководител на КЕВР. " Тъй като без това да стане не могат да бъдат избрани цени на другите електроносители, не могат да бъдат лицензирани доставчиците и доста други проблеми ", безапелационен бе Свиленски и прикани да се върви към бърз избор за ръководител на КЕВР.

" Идеята за гласуването на програмата в пленарна зала беше разисквана с сътрудниците и бе решено да се подходи по този метод. След като получихме поддръжка, я представихме на обществото и я внесохме в Народното събрание ", сподели още социалистът и акцентира, че е значимо каква стратегия и закони ще извършва държавното управление, а за личен състав може да се приказва след това.

В умозаключение Георги Свиленски разясни, че социалистите виждат желанието на народните представители да не се оставя страната в такова състояние, в което би изпаднала, в случай че държавното управление спре да действа. " Това е стратегия с 6-месечен небосвод, след което ще се регистрира направеното и ще се продължи със идващите цели, приключи той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР