Няма никакво основание за по-високи цени на хляба, категоричен е

...
Няма никакво основание за по-високи цени на хляба, категоричен е
Коментари Харесай

Има ли основание хлябът да поскъпва?

Няма никакво съображение за по-високи цени на хляба, безапелационен е ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ) Владимир Иванов.

"Реколтата е от порядъка на 5,3 и 5,5 млн. тона, това е доста добра годишна продукция. По-ниска от предходната година, само че води до задоволително количество зърно. Няма учредения за суматоха, всичко се случва по пазарен метод. Имаме естествен пазар и задоволително количество зърно ", увери той в утринния блок на Bulgaria ON AIR.

Шефът на ДКСБТ уточни, че по-големият проблем са разноските, които се заплащат за заплати. По думите му съществена причина за повишение на цената може да бъде по-високата част на бизнеса, който влиза в светлата стопанска система. Другото било далавера и предпочитание за по-голяма облага.

Владимир Иванов означи, че всеки септември се следи сходен вид нервност и не се съгласи с тезата, че огромните търговски структури са регулатор на пазара. Цената става след срещата сред търсенето и предлагането, акцентира той.

"Ще ядем добър самун. Имаме покълнато зърно, имаме висококачествено и нискокачествено. Да се твърди, че има потребност от фрапантно повишаване - не. Ако има някакъв проблем, той е в разноските на съотвения отрасъл ", съобщи Иванов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР