Няма никакви сглобки и заварки, политическите различия си остават. За

...
Няма никакви сглобки и заварки, политическите различия си остават. За
Коментари Харесай

Нямало сглобки и заварки, политическите различия си остават, каза Васил Терзиев

Няма никакви сглобки и заварки, политическите разлики си остават. За благополучие, множеството сътрудници от Общинския съвет демонстрираха отговорно отношение към града. Този мандат няма да е елементарен, само че има нотка оптимизъм. Това съобщи кметът на Столична община Васил Терзиев след избора на ръководител на Столичния общински съвет (СОС).

Тепърва стартира още по-голямото предизвикателство с работещ Общински съвет. Съзнавам, че това не значи политическа поддръжка нито за ръководителя, нито за администрацията, добави Терзиев, откакто Цветомир Петров от групата на ПП-ДБ и Спаси София оглави краткотрайно локалния парламент с мандат до юли месец и поддръжката на 47 общински съветници.

„ Целият диалог няма потребност да го водим през медиите, а ще се случва в комисиите в Общинския съвет и мисля, че напълно скоро още веднъж ще сте очевидци на това какъв брой доста разлики има в политиките, във вижданията ни по основни въпроси, само че най-малко ще можем да работим “, сподели още Васил Терзиев.

Столичният кмет уточни, че има доста неща, които изискват този орган – СОС, да бъде конституиран и да стартира работа, тъй че от тази позиция той е благополучен, че за първи път са съумели да сложат ползите на София на напред във времето.

„ Ако се приказва за изборни операции, доста добре знаете какъв брой протокола имаше, където се вижда на видеозаписите, че съм със 150, с 200 гласа и ми се пишат нула. Всичките тези обвинявания за изборни измами от хора, които анулираха машинния избор, които имат богат опит в правене на избори, за мен е малко несериозно “, разяснява Терзиев обвиняванията, отправени от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Въпреки, че не вижда причина за нови избори, столичният кмет акцентира. „ В последна сметка, в една правова страна няма значение ти какво мислиш, каквото реши съдът, институциите, ти би трябвало да се съобразиш “. Той изясни, че за него няма проблем да се ревизират всички изборни секции в столицата.

Терзиев е безапелационен, че до момента в който е кмет, ще пази ползите на софиянци. „ Ще работим с администрацията и ще виждам да придвижа дневния ред. Другото нещо не е в мои ръце и не съм фокусиран върху това “, сподели още кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Столичният кмет заяви, че в границите на идващите няколко седмици ще внесе отчет за преструктуриране на Столична община.

„ Работи се. Необходимо е, има недостатъци в метода, по който е проведена работата сега, тъй че ще го внесем в най-скоро време “, разгласи той и посочи, че има дирекции, които не са на място.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР