Няма никакви причина до Нова година да има резки промени

...
Няма никакви причина до Нова година да има резки промени
Коментари Харесай

Топ експерт огласи добри новини за цените на горивата у нас

Няма никакви причина до Нова година да има внезапни промени в цените на горивата, сподели Живодар Терзиев, ръководител на Българска петролна и газова асоциация (БПГА), представен от „ Труд “.

През септември горивата на едро у нас са се продавали на 911 лева на пространствен метър при междинна цена на интернационалните пазари от 923 лева

При това в цената у нас са включени и разноски за превоз, военновременни ресурси и други, изясни специалистът. Всъщност се оказва, че цената е била по-ниска от тази на интернационалните пазари.

„ След офанзивата против рафинерията в Саудитска Арабия на 14 септември цената на горивата на интернационалните пазари скочи внезапно, само че това не се отрази значително на пазара у нас.

Наличните складови резервира ни разрешиха да не реагираме в понеделник сутринта след случая “, сподели още Терзиев.

Сега цените на горивата са на равнището от началото на септември. Но след влизането на закона в действие на 28 октомври, до когато би трябвало да бъдат регистрирани всички търговци на горива, може да нарастнат единствено тези, които се продават нелегално от бидони и без заплатен данък, счита Терзиев.

Няма да има цени от 1,60 лева за литър, каквито са невъзможни, в случай че търговецът работи легално.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР