Няма никакви правни пречки в сегашната нормативна уредба за подмяна

...
Няма никакви правни пречки в сегашната нормативна уредба за подмяна
Коментари Харесай

Пет партии предлагат "Витоша ски" да влезе в черен списък на съсипващите инвеститори

Няма никакви правни спънки в сегашната нормативна уредба за замяна и модернизиране на лифтовете и влековете на Витоша. Бездействието на общината, която не прекъсва контракта със настоящия притежател, не разрешава привличането на нови вложители във въжени линии и подсказва, че ръководещите готвят новия проект за ръководство на естествения парк особено за настоящия притежател на неработещите уреди - сдружението " Витоша ски АД ". Тази позиция показаха на конгрес в София представители на пет извънпарламентарни партии - Демократи за мощна България, " Да, България ", " Зелените ", Български земеделски народен съюз и ДЕОС.

" Ние бихме ги сложили в " черен лист " (както с ремонтите в София) като сдружение, което не може да стопанисва десетина уреди и е унищожило ски-зоната на Витоша ", съобщи общинският консултант от ДСБ Марта Георгиева.

Пред участниците в кръглата маса юристът Любомир Костадинов настоя да бъдат разкрити обществено документите по приватизацията, с цел да се види ясно какво е поето като обвързване и какво не.

Представителите на петте политически сили укориха Министерството на околната среда за това, че бави влизането в действие на новия проект. Те настояха новият проект да укаже тъкмо какъв брой, къде и с какъв потенциал да се строят възможни нови уреди и кои писти да обслужват.

" Тук, както и в проблема с Пирин, не става дума просто за една планина. Планините, плажовете, горите ни, те са единствено експериментален камък - за наглостта на съперниците ни, само че и за нашето самообладание, за това ще позволим ли да завладяват нашата земя и - още по-лошо - да ни извърнат едни против други. Не желаеме да стопираме развиването на туризма в най-големия парк на столицата. Всъщност, в проблема с Витоша има единствено една машина, която би трябвало да бъде спряна. Машината за неистини ", съобщи Мануела Малеева, член на изпълнителния съвет на " Да, България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР