Няма никакви основания за повторно раздухване на паника сред хората.

...
Няма никакви основания за повторно раздухване на паника сред хората.
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Няма основание за повторно раздухване на паника

Няма никакви учредения за наново раздухване на суматоха измежду хората. Към момента няма информация от лечебните заведения в България, пък и в другите страни, че вирусът става по-опасен. Трябва по-умерено да се приказва и тогава хората повече ще ни имат вяра. Думата ”спазване”, ”дисциплина” към този момент ми идва прекомерно доста. Това разяснява по Българска национална телевизия епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

" Неразумно е да се плаши обществото като цяло. Общо взето по време на зараза от дихателна зараза е значимо да концентрираме нашите обръщения към хората, които са изложени на висок риск от тежко заболяване и от гибел ", счита здравният специалист, съгласно който пандемията следва своя натурален ход.

В България е премного това, което се прави във връзка с ограниченията против ковид. Светът се държи несъответстващо от епидемиологична позиция, разяснява още тя.

" Фактът, че пандемията продължава да се популяризира, че завърши трета вълна в Испания, а в други страни следва, демонстрира, че ограниченията могат да бъдат отчасти ефикасни и те са потребни във връзка с рисковите хора. По отношение на цялото общество изгода няма ", сподели проф. Кожухарова.

Към момента няма точни научни данни, че новите варианти на ковид се популяризират по-лесно, добави епидемиологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР