Няма никакви индикации за намалено налягане по подаването на природен

...
Няма никакви индикации за намалено налягане по подаването на природен
Коментари Харесай

Енергийният министър увери, че има план ако се намалят доставките на газ

Няма никакви индикации за понижено налягане по подаването на природен газ към този миг. Това разясни министърът на енергетиката Александър Николов на брифинг след съвещанието на Министерски съвет, съобщи кореспондент на Sofia24.bg . Той посочи, че има проект, в случай че има понижаване на газоподаване, по което и да е трасе. Александър Николов изключи възможна опасност пред работата на " Лукойл ". Според него това, което се случи с цените на горивата у нас преди няколко дни бе далавера. 

" И сега " Лукойл " работи с 40% не-руски нефт. Това може да се вдигне до 100%, говорено е с " Лукойл ", тъй че там не чакаме проблеми в случай че Босфора не затвори за търговски кораби, само че това към този момент би била в действителност трагична обстановка. Що се отнася до доставката на газ - имаме извършени диалози, има опция за задоволителни количества да бъдат доставени от терминалите за полутечен газ, несъмнено цената ще бъде по-различна от тази, която имаме сега. Не чакаме спиране на доставките на газ ", добави финансовият министър Асен Василев.

Той посочи, че КЕВР приготвя ценово решение, което да влезе в действие след приключване на действието на мораториума върху цените на ток и парно. По думите на Василев това ценово предложение няма да съдържа нарастване на цените от настоящите. " Не би следвало да се чакат и трагични покачвания при цените на парното за битовите консуматори ", увериха от държавното управление.

" Мораториумът върху цените на тока, парното и водата няма да бъде удължаван след 31 март ", безапелационен бе Асен Василев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР