Няма никакви договорки. Просто на Коалиционен съвет бе обсъдено, че

...
Няма никакви договорки. Просто на Коалиционен съвет бе обсъдено, че
Коментари Харесай

Депутат от ВМРО: Партийните субсидии трябва да идват от гражданите, а не от бизнеса

Няма никакви сделки. Просто на Коалиционен съвет бе разисквано, че подобен значим за политическата ни система въпрос би трябвало да бъде решен с консенсус. Поради тази причина оттеглихме Закона за политическите партии, с цел да бъде формирана работна група и там да бъде дискутиран по-подробно. Това съобщи в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов.

,,От Вътрешна македонска революционна организация постоянно сме желали да има таван на дотациите. Ние ще настояваме за държавна дотация и възбрана политически партии да биват финансирани от бизнеси, частни лица, организации или непознати страни. В последна сметка ние работим с българските жители и би трябвало да бъдем финансирани от тях посредством българската данъчна и изборна система'', разяснява депутатът.

"Обединени патриоти " отдръпнаха точката си за промени в Закона за политическите партии

,,Може би е обикновено за експертите като финансовия министър и ръководителя на бюджетната комисия да имат своите терзания за финансовото положение на страната, само че решението за диференцирано Данък добавена стойност е политическо. Нещо трябваше да се предприеме поради последствията от ковид, изключително за туризма, който най-вече пострада. Ако в този момент не вземем ограничения, ние обричаме този сезон и идващия на провал и фалити'', акцентира Богданов.

Относно предлагането за преименуване на празника 24 май в Ден на българската книжовност и просвета националният представител от Вътрешна македонска революционна организация уточни, че причините в тази тенденция да доста и че към този момент са получили поддръжка от страна на МОН и Българска академия на науките.

,,Историческата истина е такава, че няма славянска книжовност. Днес кирилицата не се употребява от половината славянски нации, до момента в който глаголицата от дълго време е изгубила своите функционалности. Днес православните славянски нации пишат на кирилица, само че употребяват техните си букви като сърбите и руснаците. Кирилицата обаче е сътворена в България при княз Борис-Михаил и при цар Симеон. Тя е чисто българско творение'', акцентира депутатът.

Вътрешна македонска революционна организация желае 24 май да се преименува

,,България би трябвало да има национално виновна позиция за участието на Западните Балкани в Европейски Съюз. Трябва да утвърдим писмеността като българска, без значение какви ще са реакциите на другите страни. Малко или доста България към този момент е сериозен фактор на Балканите'', добави още той.

Накрая запитан за Концепцията на Каракачанов против битовата престъпност Красимир Богданов призна, че нещата се случват, само че ''на парче''.

,,За жал към момента няма политическа воля да бъде призната Концепцията на министър Каракачанов'', сподели в умозаключение националният представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР