Няма никаква пречка, ако има данни за престъпление, да има

...
Няма никаква пречка, ако има данни за престъпление, да има
Коментари Харесай

Прокурор Милко Момчев: В случая Жоси има потенциал за разследване

Няма никаква спънка, в случай че има данни за закононарушение, да има и обвиняване

"В случаите "Барселонагейт " и "Жоси " има капацитет за следствие. Няма никаква спънка да се стартира инспекция или следствие, да се стигне до края и в случай че има данни за закононарушение, да има и обвиняване "

Това разяснява в четвъртък в предаването "Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ+ прокурор Милко Момчев от Софийската градска прокуратура, предава.

През декември предходната година Министерство на вътрешните работи стартира инспекция по сигнала за това, че преди осем години единият от притежателите на компанията за млечни артикули "Жоси ", Георги Цолов Георгиев, имал спор със съдружника си Симеон Присадашки и изискал подпомагане от Иван Гешев.

В четвъртък прокурор Момчев се оплака обаче, че "не е толкоз елементарно, когато прокурор откри данни за осъществено закононарушение, да се самосезира и да изкара делото до края ". Той заяви, че неотдавна се е самосезирал във връзка на обява. "Едно от засегнатите лица апелира моите дейности пред Софийска апелативна прокуратура, която постанови, че делото би трябвало да се вземе от мен и да се даде на различен прокурор, с претекста, че е нарушен правилото на инцидентно систематизиране на делата. В Наказателно-процесуалния кодекс и в разпоредбите за систематизиране е казано, че когато прокурор директно откри признаци на осъществено закононарушение, правилото на инцидентното систематизиране на каузи не му разрешава да проверява ", оплака се Момчев и добави: "Изобщо не е елементарно всеки един средностатистически прокурор, който откри данни за закононарушение, да се самосезира и да разчита, че ще може да направи свободно следствие. "

Прокурор Милко Момчев беше прокурор по някои знакови каузи като делото "Октопод " и делото за срутилата се постройка на столичната улица "Алабин ", която през 2006 година затрупа и умъртви две млади дами. През 2012 година той на два пъти беше подложен на критика и от тогавашния основен прокурор Борис Велчев - един път поради изявление, направено след оправдателните присъди за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, и един път поради причините на Момчев, с които е решил да образува дело против Мишо Шамара и рапъри към него, тъй като с текстове петнят националното знаме.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР