Няма никаква опасност за залива и за туристите стана ясно

...
Няма никаква опасност за залива и за туристите стана ясно
Коментари Харесай

Московски: Разливите на мазут около Созопол са оградени, няма никаква опасност

Няма никаква заплаха за залива и за туристите стана ясно след съвещанието на спешния щаб в Бургас. Повод за срещата беше разливът на мазут от потъналия край Созопол транспортен съд „ Мопанг ".

Министърът на превоза Ивайло Московски и екоминистърът Нено Димов, дружно с шефа на " Морска администрация " и водолазни експерти от Военната база „ Атия " обсъждаха ограниченията за преодоляване на разлива.

Взето е решение да се договаря с компания, която има съоръжение за източване на мазута от близо 35 м. дълбочина. Още през вчерашния ден с бонови заграждения е оградена повърхност от близо 500 кв. метра. Нефтените петна ще бъдат почистени, а периметърът от на следващия ден ще се разшири, с цел да се подсигурява, че няма да има никакво замърсяване в Созополския залив.
 Ивайло Московски, министър на превоза: Абсолютно на 100% няма никакъв риск нито за туристите, нито за туристическия отрасъл, нито за екологията. Мерките са извънредно бързи и навременни и те не престават и към сегашния миг.  Нено Димов, министър на околната среда и водите: Проверяват се изключително плажовете. На този стадий не е открито замърсяване, концесионерите са инструктирани да почистват и да алармират, в случай че се появи замърсяване по плажовете.  Специални заграждения лимитират теча на мазут от потопен транспортен съд край Созопол Специални заграждения лимитират теча на мазут от потопен транспортен съд край Созопол
Кризисен щаб ще заседава през днешния ден в регионалната администрация на Бургас, след подадения сигнал за теч на мазут край Созопол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР