Няма никаква конкретика в данните за купуване на гласове, с

...
Няма никаква конкретика в данните за купуване на гласове, с
Коментари Харесай

Цацаров: Екипът на Манолова не е дал конкретни данни за купуване на гласове

Няма никаква конкретика в данните за пазаруване на гласове, с които екипът от предизборния щаб на Мая Манолова е изпратил писмо до основния прокурор Сотир Цацаров. Това излиза наяве от отговора на Цацаров до Манолова, предава БГНЕС.
От Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, се обърнаха към основния прокурор Сотир Цацаров с искане за прокурори и проверяващи служители на реда във всички т.нар ромски секции в София по време на балотажа в неделя.
От офиса на обвинител номер едно показаха в писмо до медиите, че екипът на опозиционния кандидат-кмет не е дал никакви съответни данни за търговия с гласове.
В самия сигнал от ръководителя на ИК Никола Вапцаров и адв. Минчо Спасов се приказва за „ невиждано пазаруване на гласове ” в секции с преобладаващо ромско население във " Филиповци ", " Красна поляна ", " Люлин ", " Слатина " и „ другите околности на град София ”.
От комитета приканват: „ Настоятелно МОЛЯ да организирате изключително дежурство на всички прокурори и проверяващи служители на реда, които не са в позволен отпуск, персонално да участва със служебни и персонални коли в ромските квартали на София, с цел да установяват пазаруването на гласове, което се готви навсякъде ”.
В отговор Цацаров показва какъв е общоприетият ред, по който се провежда отбраната на политическите права на жителите в изборния ден – градският прокурор и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи работят дружно, денем дежурни прокурори могат да реагират на съответни сигнали, включително – и подадени онлайн.
„ В подадения от вас сигнал липсват каквито и да е съответни изказвания за осъществени закононарушения срещу политическите права на жителите, с изключение на общото умозаключение за „ невиждано пазаруване на гласове ” в изборни секции, за които сте приложили резултатите от първия тур на изборите ”, отбелязва Цацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР