Няма никакъв синхрон между програмите на президента и премиера. Липсата

...
Няма никакъв синхрон между програмите на президента и премиера. Липсата
Коментари Харесай

Т. Дончева: Кръгът на гербаджиите на признава друг освен Борисов и ГЕРБ

Няма никакъв синхрон сред стратегиите на президента и премиера. Липсата на синхрон е подбудена от връзките сред двамата, главно по виновност на премиера. Те се държат безобразно с президента, това разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева.

По думите? това е отвращение да се одобри, че и президентът съществува, конституционно организиран. " Не може да се изживяваш като " Краля Слънце ", това е липса на обичайно отношение. Президентът Радев би трябвало да има някаква външнополитически връзки, отсреща няма хора, с които да ги съгласува. Като има такива връзки, няма да взима министри със себе си, това е повече от ясно ", разяснява Дончева.

" Кръгът на гербаджиите не признава различен с изключение на Борисов и ГЕРБ ", добави тя.

" Посещението на Румен Радев не е никакъв пробив, а е рутинно, наложително, то няма бездънен смисъл. Борисов отива там, с цел да не се обидят руснаците, тъй като и те са част от факторите, които го държат на власт ", проучва тя. Според нея въпросите, свързани със ориста на АЕЦ " Белене " или на газопровод, който да мине през България, няма да се решат с визити на президента или премиера в Москва. " Не виждам механизъм това, за което приказват, да се придвижва, счита още тя.

Според Дончева министър председателят би трябвало да изясни защо отива в Русия и какво желае да направи с АЕЦ " Белене ", който " в понеделник е мочур, в сряда - противоположното ". " Никой не може да си разреши по високите равнища да приказва пет за четири ", добави тя. В същото време, съгласно нея, руснаците могат да моделират колкото желаят Борисов, само че не могат да си придвижат огромните планове на милиметър.

Темата с АЕЦ " Белене " може да има друго развиване, счита Дончева, и показва, че при декларирания интерес от страна на Китай по плана, то по този начин може да се позволи въпросът с доставеното и платено от България съоръжение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР