Няма незаконно изсичане на държавен горски фонд в Община Сандански.

...
Няма незаконно изсичане на държавен горски фонд в Община Сандански.
Коментари Харесай

Не установиха незаконна сеч в Сандански

Няма нелегално изсичане на държавен горски фонд в Община Сандански. Това откри инспекция на Изпълнителна организация по горите и на Югозападното държавно дружество към Министерството на земеделието, храните и горите.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че общинския консултант Яне Янев е изпратил сигнал до окръжния прокурор на Благоевград , че по поречието на река Санданска Бистрица са отрязани над 100 предпазени от закона чинари и явори, както и огромен брой млади дървета.

7-членна комисия е посетила на място трите терена, разказани в подадения сигнал. Противно на изнесените в общественото пространство обстоятелства на никой от тях не са установени несъответствия, показват от общината.

Те прецизират, че при единия терен е открито, че става въпрос за парцел, който е държавна благосъстоятелност и в който в реалност не се правят строителни дейности. Случайно или съзнателно при обществени отразявания на тематиката е насочвано вниманието към прилежащ парцел , който е частен и който има всички изискуеми документи за осъществяване на строителни дейности, акцентират от общината. Нарушения не са били установени и в местността " Чинар куши ", която е благосъстоятелност на юридическо лице.
 Етичната комисия на ГЕРБ ревизира кмета на Сандански
Етичната комисия на ГЕРБ ревизира кмета на Сандански

Заради сигнал от Яне Янев за градеж в градския парк

От община Сандански оповестяват и че са се самосезирали за инспекция за нелегално строителство в градския парк. Те прецизират, че в действителност посоченият парцел не попада в рамките на парка, а също така е частен и разполага с нужните разрешителни за градеж.

От общината припомнят, че след встъпването си в служба актуалният кмет Кирил Котев е издал заповед за цялостна възбрана за строителство в парка на града , която е била дефинитивно доказана в съда през 2018 година

Всички изказвания за строителство в парка са нечиста сделка - сходни дейности биха били противозаконни и точно общината, като институцията, защитавала поредно границите на парка, първа би се сезирала, акцентират от локалната администрация.

От управление на общината позволяват, че името на настоящия кмет на Сандански се замесва в сходни подвеждащи сигнали поради наближаващите локални избори . Те показват вярата си, че в хода на акцията ще се обръща повече внимание на оферти за политики и концепции, а не на клюки.
 Яне Янев упреква кмета на Сандански за
Яне Янев упреква кмета на Сандански за " вандалска сеч " на вековни дървета

Злосторниците заслужават присъди като за лишен човешки живот, безапелационен е той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР