Няма невъзможни сладкиши - всички могат да се приготвят и

...
Няма невъзможни сладкиши - всички могат да се приготвят и
Коментари Харесай

Невъзможен сладкиш (Impossible Cake)

Няма невъзможни сладкиши - всички могат да се подготвят и сигурно да се изядат

Необходими Продукти

КЕЙК


● черен шоколад - 100 г висок % - над 50%
● масло - 150 г
● яйца - 3 бр.
● захар - 150 г
● брашно - 100 г бяло
● какао - 25 г
● бакпулвер - 1 ч.л.

ЗА ФЛАНА


● прясно мляко - 400 мл
● кондензирано мляко - 400 мл
● крема сирене - 200 г Филаделфия
● яйца - 4 бр.
● ванилия - дестилат

Начин на подготвяне

Фурна - 160 градуса; Дълбока форма за кейк с дупка, намаслена доста добре; Пече се на водна баня.

В касерола се разтопяват маслото и шоколадът. Оставят се настрани. В купа се разрушават яйцата и захарта до побеляване. Добавя се шоколадовата примес, разбърква се. Направо над купата се пресява брашното с какаото и бакпулвера и се разбъркват двете смеси с шпатула или дървена лъжица до еднородност.

В купа се изсипва кондензираното мляко, прясното мляко, леко разрушените яйца и крема сиренето. Разбиват се на ниска скорост на миксера единствено до момента в който се смесят до еднородна консистенция.

Във форма първо се изсипва сместа с шоколада, кейковото тесто, а от горната страна постепенно и деликатно се изсипва течната примес.

Налива се топла вода в тавата, като водата наложително би трябвало да е топла и да е 3/4 от формата, почти до половината на формата. Поставя се формата с кейка.

Пече се на 160 градуса за към 1 час. Проверява се с дървеното шишче и то би трябвало да излиза от кейка изсъхнало, без полепнали трохи по него.

Изважда се подготвен кейкът от фурната, оставя се за към 10 минути в нея и се изважда до цялостно изстудяване, както е във формата. След нужното време се минава по ръбовете на формата с топъл нож, с цел да се освободи сладкишът от стените му. Върху него се слага подобаващ поднос и доста деликатно се обръща внезапно. Готов е за сервиране.

Невъзможният сладкиш (Impossible Cake) е подготвен.

Инфо: Silvita и Кулинарно премеждие

Забележка: Много добър и апетитен сладкиш, който наподобява ненапълно на Кодрит Кадир. В процеса на печене пластовете са си разменили местата, на дъното е паднал яйченият крем, а горе се е качил кейкът и при превръщане се получава двуслоен сладкиш - долу е апетитен, апетитен шоколадов блат, а горе гальовен яйчен крем.

Другото му название е Невъзможен флан. Десертът по генезис е мексикански и всекидневно има и карамел, при предпочитание може да се добави.

......................................

Да ви кажа, приятелки, при мен се получи не тъкмо Невъзможен сладкиш, а Сгрешен сладкиш, тъй като го работих доста късно вечерта, а имах сложен ден със срещи, диалози и с цел да успокоя нервите се хванах през нощта да го направя. Всичко си вървеше прелестно, сложих го във фурната, направих си един парещ шоколад и седнах и...видях, че съм не запомнила да прибавя разтопения шоколад, стои си и ме чака, ами в този момент...кейкът към този момент се печеше и беше хванал лека коричка от горната страна.

Да го хвърля ли, или да го прибавям незабавно.. прибавих го незабавно, ей по този начин на риск, каквото стане, най-лесно беше да го изхвърля. Оставих го да си се пече нужното време, при мен беше тъкмо за 1 час и 15 минути, извадих го да си се охлажда и напряко го забравих до късния следобяд. Обърнах го и той беше станал прелестен, тъй че това е един хем неосъществим хем постоянно ставаш, дори и със сериозна неточност. Споделих и си признах всичко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР