„Няма неразрешими проблеми с техническото обезпечаване на изборите“, каза председателят

...
„Няма неразрешими проблеми с техническото обезпечаване на изборите“, каза председателят
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: Няма неразрешими проблеми с техническото обезпечаване на изборите

„ Няма неразрешими проблеми с техническото застраховане на изборите “, сподели ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова пред публицисти след провеждането на Председателски съвет.

„ Бяха разисквани опциите, в случай че се организират президентски с парламентарни избори по едно и също време, в случай че изборите са един след различен, по какъв начин да бъде осъществено логистичното и техническото застраховане на изборните секции с машини “, сподели Нейкова.

По думите й в случай че изборите са 2 в 1 може да са нужни повече машини. Ако пък са обособени избори, това значи избор в няколко следващи недели, което носи със себе си други дефекти.

Нейкова сподели още, че ЦИК не разполага с цялостния комплект програмен продукт, което да разреши на страната да го модифицира за всички типове избори.

След Председателския съвет представители на разнообразни ПГ също разясниха организацията на идните избори.

Според Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС изходът от обстановката с машините е да се върне опцията за гласоподаване с хартиени бюлетини. „ При всички случаи се печатат бюлетини. За последните избори отпечатаните хартиени бюлетини са били на стойност 7,5 млн. лв.. Това изрично е за сметка на българските данъкоплатци “, сподели още Атанасова.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е по-добре да има избори две в едно, само че добави, че би трябвало първо да се види какво се случва с третия мандат.

„ Три седмици да вървят хората на избори съгласно мен би провокирало ниска изборна интензивност. Това е проблем въобще за политическата система и за държавността в Бълтария4, добави още Нинова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР