Няма неразплатени пенсии и великденски добавки през пощенските станции в

...
Няма неразплатени пенсии и великденски добавки през пощенските станции в
Коментари Харесай

Сметната палата одитира Български пощи за съответствие при финансовото управление

Няма неизплатени пенсии и великденски добавки през пощенските станции в цялата страна. Това увери в Народното събрание вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова.

" Ако има някои, който заради причина на това, че по регистрация на непрекъснат адрес е трябвало да си получат пенсията и затова не са стигнали, могат да се обадят на телефона и да отидат на мястото, където техните пари ги чакат. Така че, това са извънредно малко, изолирани случаи и не са въпрос на някаква спънка, която стопира, или липса на пари. Така че, 100% от потърсените пенсии са изплатени ".

Вицепремиерът заяви още, че две от енергийните сдружения са уверили, че до премахване на казуса в българските пощи, токът няма да бъде спиран на клиенти, които нямат различен вид за заплащане на сметките, с изключение на в пощенски клон.

След обсъждане за положението на държавното сдружение " Български пощи " с цялостно единогласие Народното събрание реши да разпореди на Сметната палата да извърши одит за сходство при финансовото ръководство на сдружението за интервала 1 януари 2019 до 30 април 2022 година.

Крайният период за внасяне на отчета със заключенията от одита е 29 август.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР