Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за страната ни. При

...
Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за страната ни. При
Коментари Харесай

Няма опасност за България от мигрантската вълна при гръцката граница, увери Каракачанов

" Няма непосредствена заплаха от мигрантска вълна за страната ни. При потребност армията има подготвеност да изпрати до 3 000 военнослужещи на границата. " В това увери споделя в своята публична Facebook страница заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност, министър на защитата и ръководител на ВМРО–БНД Красимир Каракачанов, по отношение на терзанията в обществото, че напрежението в лагера „ Диавата “ в Гърция край границата с Македония, ще се придвижи и на родна земя.
" Във връзка със зачестилите мнения, че има напрежение обвързвано с мигрантите в Гърция, през последните четири дни, сме в непрестанен контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Няма място за терзание. Има рутинни проекти за взаимни дейности на Министерство на вътрешните работи и МО, в случай че напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила спешна обстановка. Следим ситуацията. До момента няма заплаха за България ", добавя Каракачанов.
Въпреки всичко, с цел да има спомагателна гаранция на националната сигурност на страната ни, на следващия ден рано сутринта, дружно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев, ще бъде докладвано на министър–председателя Бойко Борисов, че българската войска има подготвеност, при потребност, да изпрати на границата военнослужещи с нужните единици транспортна техника и спомагателни уреди, в помощ на силите на реда, за въздържане на възможни групи от незаконни мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР