Няма недостиг на нискомолекулярен хепарин в страната. Осигурени са 300

...
Коментари Харесай

Здравният министър показа кашоните с нискомолекулярен хепарин |

Няма дефицит на нискомолекулярен хепарин в страната. Осигурени са 300 000 дози от медикамента с друга доза.

Това стана ясно на брифинг на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов и заместник-министър Евгени Григоров, които дадоха информация за доставките на нискомолекулярен хепарин. Брифингът се организира в логистичен комплекс, измежду кашони с медикаментите.

Медикаментът, с изключение на за лекуване на COVID-19, се употребява и от бременни, страдащи от тромбофилия, а преди седмици имаше сигнали, че той липсва от аптечната мрежа.

Днес проф. Ангелов посочи, че с тези количества ще бъде зареден целият болничен пазар. Всеки понеделник в аптечната мрежа за жители ще се отпускат по осъществени предварителни съглашения с притежателите на позволения за приложимост по 2000 опаковки от медикамента.

Здравният министър увери, че към сегашния миг няма дефицит както на равнище аптеки, по този начин и в лечебните заведения. Няма и сигнали от лечебните заведения за проблем. Той акцентира, че не имало пациенти, които да са имали потребност от медикамента и са останали без лекуване.

По-рано през днешния ден стана ясно, че министър председателят Борисов е наредил всекидневно да се следи наличността на лекарствените артикули за лечението на пациентите с COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР