Няма недостиг на компании, които се опитват да създадат електрически

...
Няма недостиг на компании, които се опитват да създадат електрически
Коментари Харесай

Електрическите самолети идват

Няма дефицит на компании, които се пробват да основат електрически самолети. Една канадска самолетна компания и производител на мотори от Сиатъл считат, че са намерили по-бърз способ: просто ще заменят мотора с акумулатори и електрически мотор, вместо да създават напълно нов модел, написа Bloomberg.

Първите полети с пасажери на Harbour Air Ltd. ще бъде в края на 2021 година в партньорство с MagniX Technologies, оповестиха фирмите. Планът им е да заменят резервоарите с електрически мотор и акумулатори в модела DHC-2 Beaver, който може да одобри шестима пасажери. Тестовите полети ще стартират през ноември, а самолетът ще може да измине към 160 км.

Целта е по-тих аероплан, който не изпуска нездравословни излъчвания. Самата компания транспортира към 500 000 пасажери годишно сред местоположения в Британска Колумбия и Сиатъл. Средният полет на компанията е към 30 минути.

Около 100 разнообразни компании по света работят по електрификация на самолети, съгласно калкулации на консултантската компания Roland Berger. Zunum Aero Inc, подкрепена от Boeing, желае да пусне първия хибриден модел на пазара до 2022 година

Към момента ограничаващият фактор остават батериите, споделя основният изпълнителен шеф на MagniX Рои Ганзарски. Електрическият мотор Magni500 обезпечава мощ от 750 к.с. и може да лети 60 минути с батериите, сложени в самолета. Това е два пъти повече от междинната дължина на полета.

Самолетът ще тежи тъкмо толкоз, колкото и с стандартен мотор. Компаниите възнамеряват да обръщат 15 модела Beaver и 22 DHC-3 Single Otter.
 Първият електрически аероплан се нуждае от $200 милиона, с цел да стане действителност
Първият електрически аероплан се нуждае от $200 милиона, с цел да стане действителност

Той ще коства $3-5 милиона, ще изминава 1000 км с едно зареждане
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР