Няма нарушения при проверката на созополското заведение, което начисли такса

...
Няма нарушения при проверката на созополското заведение, което начисли такса
Коментари Харесай

Данъчните установиха, че няма нарушения за такса Празен стол. Глобата ще е от КЗП

Няма нарушавания при инспекцията на созополското заведение, което начисли „ такса стол “ на свои клиенти, безапелационни са от Национална агенция за приходите – Бургас. Още през вчерашния ден те са били на място и са направили своята инспекция. От фискална позиция, всичко е изрядно, посочи представителят на приходната организация в морския град Христо Узунов.

„ Таксата стол “ също е регистрирана и във фискалната памет на устройството. А бележката, която бе оповестена във Facebook, е междинна сметка, не финален бон, разясни Узунов. Въпросният ресторант е от тези, на които данъчните постановат непрекъснат надзор, тъй като са посещавани.

Нарушения са открити при инспекцията на КЗП. От институцията ще глобяват созополския ресторант Miloz Fish & Grill. Причината е, че се начислява такса за нещо, което действително не участва в менюто.

Пред OFFNews, шефът на заведението Тони Матеев се оправда, че компанията, която е посетила ресторанта на 4 август вечерта, е резервирала маса за 10 души, а са отишли шест и не са предизвестили, че няма да заемат останалите места. Неговата теза е, че туристите са се държали жестоко, а времето, събота вечер, е било пиково и не са им достигали места в заведението. Подчерта, че практиката била европейска, а той е ползвал за първи път. Заяви, че е било подбудено от афект. „ Такса стол “, въпреки всичко, не била платена. На въпрос за какво не е преместил клиентите на по-малка маса, откакто не са заели огромната, сподели, че било неприятно да се прави сходно нещо, когато човек се храни. Съгласява се, обаче, че вместо това да ги таксува, е по-грубо.

Самите туристи са на противоположното мнение – че още първоначално са предизвестили, че ще са по-малко от декларираното и в действителност те са попаднали на жестоко отношение.

Абсурдната обстановка предизвика даже яростта на премиера, който подреди на Министерството на туризма също да извършат инспекция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР